Zadar se stal nejlepší evropskou destinací roku 2016

Čtenáři renomovaného serveru European Best Destinations zvolili v konkurenci patnácti měst chorvatské město Zadar nejlepší evropskou destinací roku 2016.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Zadar se stal…
Publikováno: 26.02.2016

Čtenáři renomovaného serveru European Best Destinations zvolili v konkurenci patnácti měst chorvatské město Zadar nejlepší evropskou destinací roku 2016. Pro Zadar hlasovalo 57 616 hlasů z celkového počtu 288 992. Severodalmatská metropole tak porazila významné turistické destinace, jako jsou Atény, Praha, Amsterdam, Paříž, Kotor, Brusel, Berlín, Vídeň, Madrid, Barcelonu, Řím, Londýn a Milán.

Zadar
Zadar

European Best Destinations (EBD) je evropská organizace se sídlem v Bruselu, jejímž cílem je podpora kultury a cestovního ruchu v Evropě. Od roku 2009 spolupracuje s většinou turistických organizací v Evropě a na svém portálu, který má návštěvnost 2,5 milionu návštěvníků, každoročně organizuje hlasování o nejlepší evropskou destinaci. Loňskou destinací roku se stalo francouzské město Bordeaux.

Zadar je popisován jako město s bohatou tradicí a památkami z římské doby, ale zároveň jako moderní město, které se může pochlubit "nejkrásnějším západem slunce na světě" a jedinečnými "mořskými varhanami" (podrobněji v článku: Zadar má jednu novou velkou atrakci - Mořské varhany).

Informace: European Best Destinations

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: www.ckvt.cz


Zdroj informací:

  • Chorvatské turistické sdružení (Hrvatska turistička zajednica): www.croatia.hr

Mohlo by vás zajímat