Středomořská kuchyně a místní speciality
- Domácí středomořskou kuchyni ochutnáte ve Velo kafe (Paola Sfecija 1). Zdejší specialitou je lanýžový sýr.
- Podobně výtečně vaří v restauraci Due Fratelli (Montozi 6), dejte si třeba tradiční ombolo (grilované vepřové), krevetky s lanýži, nebo nakládané sardinky.
- Nejlepší pizzu pečou v Napoli (Titov Trg 7), nebo v pizzerii Marco Polo (promenáda San Marco)
- Domácí burgery připravují v labinské restauraci Dobar Dir.
- Dobře se najíte i v gril baru Labineca (Pulska 3).
- Taverna Rogočana (vesnička poblíž Labinu) vás pohostí dalšími istrijskými pokrmy, mimo jiné studenou polévkou maneštra, nebo fuži s vepřovým žebírkem a chřestovou omáčkou.
- Na pokrm z masa tradičního boškarina (istrijského býčka) vyrazte do Plominu (12 km severozápadně) do restaurace Dorina.
Káva a dobroty
- Stylové kafíčko si vychutnáte v Art Cafe ve starém Labinu.
- Skvělou kávu mají i v podniku Forum Café (Sv.Katarine 1), který funguje také jako vinárna.
- Domácí zmrzlinové speciality mají v Cake shop and Cafe Pingo v Rabacu (nábřeží M. Tita bb)