Istrie pokračuje ve velkých investicích do hotelů a kempů

Hotelové podniky na jadranském pobřeží v současné době finišují ve svých přípravách na sezónu 2016. Vynaložily nemalé prostředky, aby včas dokončily úpravy a přivítaly první hosty v plném lesku.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Istrie pokračuje ve…
Publikováno: 01.04.2016

Hotelové podniky na jadranském pobřeží v současné době finišují ve svých přípravách na sezónu 2016. Vynaložily nemalé prostředky, aby včas dokončily úpravy a přivítaly první hosty v plném lesku.

Jedním z těch hotelových řetězců, které investovaly značné částky do renovací a úprav na letošní sezónu, je Valamar Riviera. Jeho impérium na Jadranu je rozsáhlé a velké jsou i letošní investice – 262 milionů kun, z toho 87 milionů kun připadá na kemp Lanterna. Je to současně i největší letošní investice do kempu v celém Chorvatsku.

Poreč
Poreč

Kemp Lanterna, nacházející se na malém poloostrově Lanterna jižně od Novigradu a severně od Poreče, je členem sdružení Leading Camping Europe a laureátem řady ocenění. O kvalitě a oblibě kempu však především svědčí skutečnost, že v hodnocení prestižního německého autoklubu ADAC se stal nejlepším kempem za rok 2013, 2014 a 2015. Renovace Lanterny sledují současný trend v kempingové turistice, tedy přeměnu kempů a moderní resorty a zvýšení kvality služeb kempů tak, aby uspokojily požadavky lépe situované vrstvy hostů na podstatně větší komfort tohoto způsobu trávení dovolené. Renovace přinese tomuto jednomu z největších jadranských kempů zvýšení kategorie na čtyři hvězdičky.

Hotelová skupina Maistra buduje v Rovinji nový hotel na místě, kde až do minulé sezóny stával hotel Valdaliso z roku 1980. Tento hotel, který ponese jméno Amarin, bude špičkovým objektem této hotelové skupiny. Investuje do jeho výstavby a vybavení neobvykle vysokou částku, jednu z nejvyšších v současné době na Jadranu – 300 milionů kun. Hotel bude určen pro rodiny s dětmi a bude to jeden z nejpěknějších hotelů v Rovinji. Bude disponovat 280 ubytovacími jednotkami pro 560 hostů a bude poskytovat mimořádně velkou paletu služeb a rekreačních možností pro rodiny s dětmi. V hotelu budou herny pro děti, hřiště, kryté bazény, soustava venkovních bazénů s říčkami, vodopády a oázami, wellness centrum, adrenalinový park, vycházkové stezky a mnoho programů pro děti a dospělé.

Rovinj
Rovinj, starý hotel Valdaliso

Cílem investice skupiny Maistra je poskytovat hotelové služby na čtyřhvězdičkové nebo pětihvězdičkové úrovni. Z tohoto důvodu Maistra například po ukončení letošní sezóny přistoupí k zbourání hotelu Park v Rovinji, na jehož místě pak vybuduje luxusní pětihvězdičkový hotel. Své investice však Maistra zaměří i na kempy a na zvýšení jejich úrovně.

Investice do sektoru cestovního ruchu v Chorvatsku se letos plánují ve výši 670 milionů kun, tedy o 35 procent více než v loňském roce. A největšími investory jsou právě istrijské hotelové podniky Valamar Rivijera, Maistra Rovinj, Arenaturist Pula a Istraturist Umag.

Podle Strategie rozvoje cestovního ruchu v Chorvatsku do roku 2020 budou mezi prioritami aktivit rozvoje na jadranském pobřeží zvýšení kvality nabídky ubytování v hotelech i kempech, rozšíření nabídky služeb a programů, například zavádění wellness nabídky v kempech, certifikačního systému bed&bike a ekologických kempů.

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: www.ckvt.cz


Zdroj informací:

  • Ministerstvo cestovního ruchu (Ministarstvo turizma): www.mint.hr

Mohlo by vás zajímat