Gastronomický svátek v Dubrovníku - "Good Food Festival"

Turistické sdružení města Dubrovníku připravilo pro všechny milovníky dobrého jídla a pití gastronomický festival "Good Food Festival", který se bude konat od 19. do 22. října.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Gastronomický…
Publikováno: 17.10.2017

Turistické sdružení města Dubrovníku připravilo pro všechny milovníky dobrého jídla a pití gastronomický festival "Good Food Festival", který se bude konat od 19. do 22. října.

Bohatý čtyřdenní program zahrnuje celou řadu akcí: od degustací vín, ochutnávek dubrovnických delikates, prezentací dalších chorvatských regionů, kulinářských dílen, tematicky zaměřených prohlídek až po výhodná menu v restauracích.

V dubrovnických vinárnách a vinných barech budou moci návštěvníci ochutnat nejlepší vína z Dubrovníku a celé jihodalmatské oblasti, mimo jiné i jediné víno, které se vyrábí přímo v Dubrovníku - víno Lekri (Vinarija Škar). Milovníci piva budou moci vyzkoušet produkty prvního dubrovnického pivovaru – ležák Maestral a svrchně kvašené pivo (IPA) Fortunal. Kulinářské dílny seznámí nejen se sladkostmi typickými pro dubrovnický kraj, jako je například stonský dort, hrostule, mandjarica a prikle, ale i s novými trendy v gastronomii pod vedením známých šéfkuchařů. V téměř třicítce dubrovnických restauracích si bude možno objednat menu od 100 kun a přesvědčit se kreativitě místních kuchařů. Po celou dobu trvání festivalu budou u brány Pile probíhat trhy zdravé stravy a domácích produktů. Samozřejmě nebude chybět ani hudební a zábavní program.

Svoji gastronomickou nabídku však budou prezentovat i další regiony Chorvatska, například Slavonie a Srem, ostrovy Krk a Vis.

Vyvrcholením festivalu bude Dubrovnický stůl (Dubrovačka trpeza) v neděli 22. října od 11 hod., kdy bude přes celý Stradun postaven stůl dlouhý několik set metrů. Na něm představí svoji nabídku dubrovnické hotely a restaurace, pekaři, cukráři, pohostinské podniky z celé dubrovnické oblasti a vinaři z kraje Konavle a z poloostrova Pelješac. Prostředky získané z prodeje delikates a vín budou věnovány na humanitární účely.

Program a další informace: Good Food Festival 2017


Zdroj informací:

  • Turistické sdružení města Dubrovníku (Turistička zajednica grada Dubrovnika) : www.tzdubrovnik.hr

Nejbližší zajímavá místa

Mohlo by vás zajímat