Dubrovník hlásí rekordní rok

Dubrovník, "perla Jadranu" a město na seznamu světového kulturního dědictví organizace UNESCO, je jednou z nejnavštěvovanějších turistických destinací na chorvatském Jadranu.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Dubrovník hlásí…
Publikováno: 05.01.2018

Dubrovník, "perla Jadranu" a město na seznamu světového kulturního dědictví organizace UNESCO, je jednou z nejnavštěvovanějších a nejproslulejších turistických destinací na chorvatském Jadranu. V loňském roce ji navštívilo rekordních 1,18 milionu turistů, tedy o 17 procent víc než v předchozím roce. Nejnovější statistiky Turistického sdružení města Dubrovníku dále uvádějí, že tu turisté uskutečnili 4,21 milionu noclehů, což představuje zvýšení od 13 procent.

Dubrovník
Dubrovník

Velká většina turistů přijela ze zahraničí (1,12 milionu), a to především z Velké Británie, Spojených států amerických, Německa a Francie. Jen 56 tisíc připadalo na domácí turisty z Chorvatska.

V padesáti dubrovnických hotelech se ubytovalo 646 tisíc turistů (o 6 procent víc než v roce 2016) a v soukromí 387 tisíc (o 28 procent víc).

Silvestra a Nový rok v Dubrovníku oslavilo 6 317 hostů, o 28 procent víc než v loňském roce. Nejvíce jich bylo ze sousední Bosny a Hercegoviny, z Chorvatska, Německa, Rakouska, Portugalska, Slovinska a Itálie.


Zdroj informací:

  • Ministerstvo cestovního ruchu Chorvatské republiky (Ministarstvo turizma Republike Hrvatske): www.mint.hr

Mohlo by vás zajímat