Přehled lodních linek na sezónu 2019

Na základně informací od společnosti Jadrolinija a dalších přepravců jsme zpracovali přehled lodních linek na sezónu 2019.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Přehled lodních…
Publikováno: 23.05.2019

Na základně informací od společnosti Jadrolinija a dalších přepravců jsme zpracovali přehled lodních linek na sezónu 2019.

U každé linky najdete stručnou charakteristiku, ceny na sezónu 2019 a odkaz na stránky provozovatele, kde lze získat podrobné informace.

Na chorvatském Jadranu je v provozu 51 státem podporovaných pravidelných linek veřejné lodní přepravy (državne linije), z toho 24 trajektových linek, 15 rychlých lodních linek (katamaránů) a 12 klasických lodních linek. Nabídku státní veřejné přepravy doplňují komerční sezónní lodní linky, které směřují do nejnavštěvovanějších a nejatraktivnějších ostrovních destinací (např. ze Splitu na ostrovy Brač a Hvar). Ty jsou však výrazně dražší.

Co je letos nového?

  • Největší novinkou jsou sezónní rychlé lodní linky přímo od splitského letiště z blízkého Resniku jednak do splitského přístavu (provozuje "Catamaran Line"), jednak na středodalmatské ostrovy Brač a Hvar (provozuje "Adriatic Fast Ferries").
  • Další sezónní rychlé lodní linky na ostrov Hvar (provozuje "Jadrolinija" a "Kapetan Luka").
  • Jediná rychlá lodní linka zajišťující spojení mezi Rijekou a Zadarem se zastávkami na kvarnerských ostrovech Krku, Rábu a Pagu (provozuje "G & V Line Iadera").

Základní informace o lodní dopravě: Lodní doprava

Split
Katamarány ve splitském přístavu

Mohlo by vás zajímat