Krk nabízí hojnost výtečného jídla a pití.
- Kvarnerské ryby a krevety patří k nejchutnějším na Jadranu.
- Oblíbeným masem na Krku je už od dob římských císařů jehněčí.
- Typickým ručně dělaným těstovinám se říká šurlice a dříve se jedly hlavně jako sváteční jídlo (příprava je pracná).
- Mezi místní pochoutky patří i divoký chřest.
- Krcký pršut (Krcki pršut) se chlubí zvláštní máslovou chutí. Jde o lokální produkt chráněný mezinárodní značkou EU (podobně jako loštické tvarůžky). V Krku dokonce mají Dům pršutu (Kuća krčkog pršuta), kde můžete ochutnat pršut samotný, i jako součást tradičních pokrmů.
- Z mléka volně se pasoucích krav, ovcí a koz se vyrábí známý krcký sýr.
- Olivy a olivový olej se řadí mezhi středomořskou klasiku, ale ten krcký má svou zvláštní vůni.
- Na Krku se pěstuje také vinná réva, zdejší odrůda se nazývá vrbnická žlahtina. Ze žlahtiny se vyrábí místní specialita: suché perlivé víno Valomet, který zraje v lahvích uložených 30 m pod mořskou hladinou.
- Ze sladkých jídel vyzkoušejte dezerty z fíků, nebo tvarohu, skvělé jsou také smažené dobroty fritule a kroštule.
- Zdejšímu dortíku Krcká kněžna (Krčka kneginja) jen stěží odoláte, nezapomeňte ho vyzkoušet.