Místní speciality
- Mezi tradiční pokrmy v Poreči patří: boškarin (maso z istrijského býčka), mořské ryby a plody, istrijský pršut, ombolo (nakládané grilované vepřové), lanýže, sušená treska na bílo, divoký chřest, těstoviny, istarska supa (polévka z vína).
- Nejvíce restaurací najdete podél pobřeží, výhledem na moře se pokocháte v podnicích Dva ferala, Spinnaker, Sv. Nikola.
- Příjemné rodinné prostředí a domácí středomořskou kuchyni nabízí restaurace Ulixes (Decumanus 2), Hrast (N. Tesle 13), nebo L´artigiano (Partizanska 5).
- Jedinečný zážitek si odnesete z návštěvy restaurace Peterokutna Kula (Decumanus 1), jejíž venkovní posezení se nachází na rovné střeše několikapatrového starobylého domu.
Konoby, taverny a pizzerie
- Na dobré jídlo se dá v Poreči zajít také do útulných rodinných konob a taveren. Zkuste třeba Tomažovu konobu (Vošteni 19), nebo konoby Daniela (Veleniki 15) a Ćakula (Vladimira Nazora 7).
- Doporučení TripAdvisoru má konoba Kvartin (Humska 14).
- Výhradně lokální produkty zpracovává taverna Agrolaguna (Mate Vlašića 34), kde si navíc můžete zakoupit istrijská vína, olivový olej a speciální istrijský sýr Špin.
- Nejen pro vegetariány je v Poreči otevřeno bistro Artha (Jože Šuran 10).
- Pizzu si dáte v pizzerii Nono (Zagrebačka 4), nebo Kolo (Nikole Tesle 3).
Cukrárny a zmrzlinářství
- Mlsalové si v Poreči mohou vybrat z několika cukráren: Fontana (Decumanus 26), La Riva (na pobřeží), Špendi (Nikole Tesle 6) aj.
- U hostelu Papallina vás osvěží ledový kornout ze zmrzlinářství Una.
- Skvělý ovocný koktejl do ruky dostanete v ovocném baru Smoothie Froothie.