Síť "Adria Bike Hotels" poskytuje skvělé zázemí pro cyklisty

Hotely jsou rozděleny do tří kategorií lišící se rozsahem a obsahem služeb pro cyklisty, ale v podstatě lze říci, že všechny poskytují cyklistům vše potřebné.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Síť "Adria Bike…
Publikováno: 22.09.2017

U zrodu zajímavého projektu "Adria Bike Hotels" stojí skupina "Adria Bike", která za podpory chorvatského Ministerstva cestovního ruchu začala v roce 2014 uskutečňovat svůj záměr – vytvořit síť hotelů a pohostinských zařízení, které milovníkům cykloturistiky umožní co nejkvalitnější rekreaci.

Projekt se začal realizovat v oblasti tzv. Merimuří (Medjimurje), tedy ve vnitrozemského regionu v nejsevernější části Chorvatska, severovýchodně od Záhřebu), kde vznikl první hotel se službami pro cyklisty - Life Class Terme Sveti Martin. Brzy získaly licenci "Adria Bike Hotels" další tři, a to hotel Zvonimir na ostrově Krku, hotel Bitoraj v horském středisku Fužine v Gorském kotaru a hotel Korana v Karlovci. Nyní je do projektu projektu je zapojen i Njivice Hotels & Camp Resort v letovisku Njivice na Krku, rodinný hotel Bol na Brači, Pharos Hvar Bayhill Hotel ve Hvaru na stejnojmenném ostrově, hotely Omorika a Katarina v Crikvenici a Grand Hotel Dramalj v nedalekém letovisku Dramalj.

Hotely jsou rozděleny do tří kategorií: Klasik, Premium a Pro, lišící se rozsahem a obsahem služeb pro cyklisty, ale v podstatě lze říci, že všechny poskytují cyklistům vše potřebné: cyklistické stezky různé obtížnosti pro horská kola, silniční kola i pro rodiny s dětmi, možnost nájmu kola (silničního i horského), uskladnění a mytí kol i praní cyklistického oblečení a vybavení. Na recepci hotelů jsou k dispozici mapy cyklistických stezek s jejich charakteristikami, kilometráží a GPS souřadnicemi. Je možno si na cyklistickou túru zajistit i speciálního průvodce nebo nechat se i s kolem přepravit do určitého místa.

Například čtyřhvězdičkový hotel Zvonimir v Bašce na Krku, tedy jedné z nejoblíbenějších destinací ostrova, a to prakticky na jeho pláži, nabízí vysokou úroveň služeb svým hostům i cyklistům. Díky kopcovitému terénu v bezprostředním okolí je určen především pro horskou cyklistiku, mnohdy dosti náročnou. K dispozici je šest stezek pro horskou cyklistiku a stejný počet pro silniční cyklistiku o celkové délce 535 km.

Dosavadní zkušenosti ze všech hotelů jsou velmi dobré. Zatím byl největší zájem o víkendové pobyty, které využívali hlavně chorvatští cyklisté, ale na týdenní pobyty přijížděli i Rakušané, Slovinci, Němci a Italové.

Informace: Adria Bike Hotels


Zdroj informací:


Nejbližší zajímavá místa

Mohlo by vás zajímat