Na ostrově Visu se natáčí pokračování amerického filmu Mamma Mia

Natáčení amerického filmového muzikálu Mamma Mia: Here We Go Again! na ostrově Vis představuje největší a nejdražší zahraniční filmovou produkci v historii Chorvatska.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Na ostrově Visu se…
Publikováno: 20.10.2017

Přesně deset let od uvedení amerického muzikálu Mamma Mia se tento velmi úspěšný film dočká svého pokračování pod názvem Mamma Mia: Here We Go Again! Slibuje opět hity skupiny Abba a hvězdné herecké obsazení v čele s Meryl Streep, Piercem Brosnanem a Colinem Firthem. Objeví se však i noví herci, například Andy Garcia a Jeremy Irvine. Na rozdíl od prvního dílu se nenatáčí na řeckém ostrově Skopelos, ale na středodalmatském ostrově Vis!

Komiža
Komiža

Již v létě začali filmaři v tajnosti stavět kulisy v zátoce Barjoška na západním pobřeží ostrova (severozápadně od městečka Komiža), která je dostupná pouze po moři. Začátkem září dorazil na ostrov štáb v počtu asi 700 lidí a v průběhu měsíce pak první herci, např. Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Jessica Keenan Wynn, Alexa Davies a Jeremy Irvine. Jen Meryl Streep ještě nepřijela nebo úspěšně uniká hledáčkům fotografů.

Děj nového filmu se má odehrávat před i po událostech prvního filmu. Hlavní postavy se tak objeví ve starší i mladší verzi, například Donna v podání Meryl Streep, ale i jako mladší v podání Lily James, a Sama si opět zahraje nejen Pierce Brosnan, ale i Jeremy Irvine jako jeho mladší dvojník.

Režisérem a scénáristou je opět Ol Parker. Stejně jako v prvním filmu se o hudbu postarají Benny Andersson a Björn Ulvaeus ze skupiny ABBA, kteří jsou také výkonnými producenty filmu. První film celosvětově v kinech vydělal přes 600 milionů dolarů.

Premiéra filmu Mamma Mia: Here We Go Again! je naplánovaná na 20. července 2018.

Jedná se o největší a nejdražší zahraniční filmovou produkci v historii Chorvatska, která přinese nezanedbatelné příjmy do státní pokladny. Zviditelní se i ostrov Vis, který se může stát, stejně jako řecký ostrov Skopelos, atrakcí "filmového" cestovního ruchu, tedy cestování po místech, kde probíhalo natáčení známých filmů. V těchto destinacích pak dochází ke zvýšení návštěvnosti a k velkému zájmu o výlety na filmové lokality. Zatím jen samo natáčení přinese Visu 30 milionů kun. Počítá se i s růstem cen nemovitostí.

Fotografie z chorvatského tisku:


Zdroj informací:


Mohlo by vás zajímat