Trajekty na chorvatské ostrovy jsou letos levnější

S platností od 29. května bylo odloženo sezónní zvýšení cen na všech trajektových linkách ve veřejné námořní linkové přepravě.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Trajekty na…
Publikováno: 03.06.2020

Na pokyn chorvatského ministra moře, dopravy a infrastruktury bylo s platností od 29. května do odvolání odloženo sezónní zvýšení cen na všech trajektových linkách ve veřejné námořní linkové přepravě. Za normální situace by 29. května vešel v platnost sezónní ceník a ceny lodních lístků by se zvýšily o dvacet procent. Důvodem tohoto rozhodnutí je ulehčit dopady tíživé situace vyvolané epidemií koronaviru, podpořit hospodářskou činnost a cestovní ruch. Turistům i místním to umožní levnější cestování na ostrovy.

Toto opatření se týká pouze trajektových linek. Na klasických a rychlých lodních linkách začal jako obvykle platit sezónní ceník, tedy vyšší ceny.

Jadrolinija, největší chorvatská společnost v osobní lodní přepravě, vyhlásila nové lodní řády, které jsou platné od 25. května do odvolání. V podstatě to znamená prodloužení platnosti mimosezónních řádů, tedy méně časté trajektové spojení než bývá v tuto dobu obvyklé. Vzhledem k tomu, že zatím míří na ostrovy jen minimum turistů, je současná frekvence trajektů pro hladký provoz dostačující.

Jadrolinija v mimořádné situaci způsobené epidemií koronaviru podnikla opatření k vyšší ochraně zdraví cestujících a posádky. Proto se obrací na cestující s prosbou o spolupráci v boji proti šíření koronaviru a dodržování následujících pokynů:

  • lodní lístky kupujte on-line na stránkách společnosti Jadrolinija nebo prostřednictvím mobilní aplikace mJadrolinija,
  • omezte placení v hotovosti a používejte platební karty,
  • v prodejních místech dodržujte odstup dva metry od ostatních cestujících,
  • během cesty, pokud trvá méně než 60 minut, zůstaňte prosím ve svým vozidlech a v případě, že vystoupíte z vozidla, doporučujeme používat roušky nebo ochranné masky,
  • cestujícím bez vozidla - pěším turistům doporučujeme používat rukavice a roušky či ochranné masky,
  • dodržujte hygienu rukou.

Jadrolinija upozorňuje, že v současné situaci může docházet ke změnám v lodních řádech. Ke změnám může dojít i v případě již koupených lístků na určitý spoj. Žádá všechny cestující, aby sledovali upozornění na stránkách společnosti Jadrolinija.

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Chorvatsko


Zdroj informací:


Mohlo by vás zajímat