Tradiční plavecký maraton Šilo – Crikvenica se bude konat s limitovaným počtem závodníků

Plavecký maraton Šilo – Crikvenica je nejstarší maraton na Jadranu. Poprvé konal v roce 1910, tedy před 110 lety.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Tradiční plavecký…
Publikováno: 13.08.2020

Plavecký maraton Šilo – Crikvenica (Plivački maraton Šilo – Crikvenica) je nejstarší maraton na Jadranu a jeden z nejstarších v celém Chorvatsku. Pořádá se již tradičně 15. srpna na svátek Nanebevzetí Panny Marie (Velika Gospa), patronky města a lázeňského letoviska Crikvenica.

Trasa závodu vede z obce Šilo na protilehlém ostrově Krku, kam jsou závodníci z místa registrace v Crikvenici přepraveni loděmi, do Crikvenice, kde je u plaveckého bazénu u městského přístavu cíl celého závodu. Plavci musí zdolat náročnou trasu dlouhou 3 500 metrů přes Vinodolský průliv (Vinodolski kanal).

Crikvenického maratonu se mohou zúčastnit jak vrcholoví sportovci z Chorvatska a zahraničí, tak rekreační plavci a milovníci dálkového plavání. Limitující není ani věk, plavou děti pod deset let i senioři se sedmi křížky na krku. Loňského závodu se zúčastnilo 430 plavců ze všech koutů Chorvatska, dále z Rakouska, Německa, Maďarska, Itálie, Nizozemska, Slovinska, Srbska, Velké Británie, Švédska, Spojených států, Kanady i Jihoafrické republiky. Vítěz z dalmatského Splitu zvítězil časem 39 minut a 51 vteřin.

S ohledem na mimořádná protikoronavirová opatření je letos poprvé v historii počet závodníků limitován. Závodu se zúčastní pouhých 110 plavců!

Crikvenický maraton startuje v sobotu 15. srpna v 10 hodin.

Informace o 110. ročníku plaveckého maratonu Šilo - Crikvenica: Turistické sdružení města Crikvenice

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Crikvenica


Zdroj informací:


Mohlo by vás zajímat