Ve Fažaně se vždycky dobře najíte. Městečko vás naláká na první ranní kávu, lehký středomořský oběd i večerní sklenku výborného místního vína Malvazija nebo Teran. Rybou číslo jedna je tu řádně prosolená sardel.
- Tradiční, trochu zvláštní, místní specialitou je istrijská polévka (Istarska supa); jde o červené víno servírované s opečeným chlebem, olivovým olejem acukrem. Nejprve vyjíte lžící chleba a potom vypijete tekutý obsah. Polévka se původně připravovala nad ohništěm a podávala se v majolikovém džbánu (bukaleta).
- Kromě mořských plodů a ryb mají místní v oblibě těstoviny a studené polévky maneštre.
- Čerstvé ryby a mořské plody vám přichystajív konobách Alla Beccaccia (směrem na Valbondon), Ulika (směrem na Peroj), nebo Batana napobřeží.
- Na trochu asijské exotiky si v centru zajděte do Siam Thai Cuisine.
- Pizzu a italskou kuchyni vyzkoušejte v Piazza Grande poblíž trajektového přístaviště.
- Bifteky, burgery a domácí hranolky dělají v pubu Arboretum v centru Fažany.
- V blízkém Valbandonu najdete cenově příznivá lidová bistra s fajn jídlem. (např. Lavanda).
- Téměř na všech plážích si dáte drink v plážovém baru (pláž Badel Fažana – beach bar Chupacabra, pláž Pineta – beach bar Fuego, pláž Valbandon – beach bar Sunset).
- Na kávu se posaďte ve stylovém caffe baru LaMiracolina. Který je zároveň cyklistickou baštou v městečku. Doplníte si tu své zásoby sportovních ioňťáků.