Ostrovy Brač a Šolta jsou konečně spojeny lodní linkou

Začátkem roku byla zavedena celoroční rychlá lodní linka Split – Rogač (Šolta) – Milna (Brač), kterou svým katamaránem provozuje společnost Krilo Shipping.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Ostrovy Brač a…
Publikováno: 02.03.2018

Již dlouhá desetiletí obyvatelé ostrovů Brač a Šolta volali po zavedení lodní či trajektové linky umožňující přímé spojení mezi oběma ostrovy. I turisté, kteří chtěli navštívit oba ostrovy, se museli vrátit na pevninu do Splitu a teprve odtud pokračovat další linkou na druhý ostrov. Přitom tyto ostrovy leží vedle sebe, odděleny jen 800 metrů širokou úžinou zvanou Splitska vrata, která je důležitou plavební cestou ze Splitu na ostrovy Hvar, Vis, Korčula a k italských břehům.

Letos se konečně všichni dočkali. Začátkem roku byla zavedena celoroční rychlá lodní linka č. 9601 Split – Rogač (Šolta) – Milna (Brač). Katamarán jezdí jedenkrát denně. Cesta z Rogače do Milny trvá pouhých dvacet minut. Linku provozuje společnost Krilo Shipping.

Jízdenka na relaci Split – Rogač stojí v sezóně 35 kun (mimo sezónu 28 kun), Split – Milna 40 kun (mimo sezónu 30 kun) a Rogač – Milna 35 kun (mimo sezónu 28 kun).

Informace o lince: Agencija za obalni linijski pomorski promet


Zdroj informací:


Nejbližší zajímavá místa

Mohlo by vás zajímat