Čtvrtý ročník cyklistického závodu v Tour of Croatia bude mnohem náročnější

Čtvrtý ročník Tour of Croatia se bude konat od 17. do 22. dubna 2018 a povede trasou dlouhou přes tisíc kilometrů po chorvatském pobřeží a vnitrozemí.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Čtvrtý ročník…
Publikováno: 12.04.2018

Již za pět dní odstartuje nejvýznamnější cyklistický závod v Chorvatsku - Tour of Croatia, který bude letos ještě náročnější a atraktivnější než tři předchozí ročníky. Závodníky čeká například horská etapa na druhý nejvyšší vrchol Chorvatska - horu Sv. Jure v pohoří Biokovo ve výšce 1 762 metrů nebo stoupání do nejvyšších partií pohoří Učka jak z kvarnerské, tak i istrijské strany.

Čtvrtý ročník Tour of Croatia se bude konat od 17. do 22. dubna a povede trasou dlouhou přes tisíc kilometrů po chorvatském pobřeží a vnitrozemí.

Závodu, zařazeného Světovou cyklistickou federací (UCI) do vyšší kategorie 2.HC, se zúčastní i týmy nejvyšší úrovně (UCI World Teams), například Astana, Trek Segafredo a Bahrain Merida.

Start první etapy a celého závodu bude v Osijeku, odkud povede přes slavonské pohoří Papuk do města Koprivnica. Druhá a současně nejdelší etapa závodu začne v Karlovci a bude pokračovat přes Plitvická jezera a pohoří Velebit do Zadaru. Na programu třetí etapy z Trogiru přes Makarskou na vrchol Biokova (Sv. Jure) bude nejobtížnější stoupání celého závodu, které prověří závodníky a bude mít zásadní vliv na konečné pořadí. Čtvrtá etapa povede ze Starigradu-Paklenica podél pobřeží do Crikvenice. V páté etapě Rabac - Učka čeká závodníky náročné dvojí stoupání do pohoří Učka. Závěrečná šestá etapa přenese závodníky a diváky na sever Chorvatska: start bude v Samoboru a cíl v hlavním městě Záhřebu, na Náměstí sv. Marka, kde bude následovat vyhlášení vítězů.

Cyklistický závod Tour of Croatia je jednou z nejvýznamnějších sportovních událostí tohoto roku v Chorvatsku, což potvrzuje zájem mnoha známých cyklistických týmů, médií i sponzorů.

Závod bude každý den v přímém přenosu vysílat Hrvatska radiotelevizija (HRT) a sportovní stanice Eurosport. Diváci z celého světa tak budou moci na svých obrazovkách sledovat nejen zápolení cyklistů, ale i historická města, nádhernou krajinu chorvatských národních parků, chráněných krajinných oblastí a dalších atraktivních přírodních lokalit.

Jednotlivé etapy:

  • 1) 17. dubna: Osijek – Chráněná krajinná oblast Papuk - Koprivnica (227 km)
  • 2) 18. dubna: Karlovac - Národní park Plitvická jezera – CHKO Velebit - Zadar (234,5 km)
  • 3) 19. dubna: Trogir - Brela - Makarská – Tučepi - Podgora - CHKO Biokovo (Sv. Jure) (134 km)
  • 4) 20. dubna: Starigrad-Paklenica (NP Paklenica) - NP Severní Velebit - Novi Vinodolski - Crikvenica (171 km)
  • 6) 21. dubna: Rabac - Labin - Poklon (CHKO Učka) - Kastav - Rijeka - Opatija - Poklon (CHKO Učka) (148 km)
  • 7) 22. dubna: Samobor - Sv. Nedjelja - Dugo Selo - Sv. Ivan Zelina - Zagreb (151,5 km)

Informace: Tour of Croatia


Zdroj informací:


Nejbližší zajímavá místa

Mohlo by vás zajímat