Dubrovnický outdoorový festival 2018

Druhý ročník "Dubrovnik Outdoor Festivalu", který se bude konat v Dubrovníku od 14. do 20. května, propaguje zdravý způsob života prostřednictvím zábavy a outdoorových aktivit.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Dubrovnický…
Publikováno: 10.05.2018

Druhý ročník "Dubrovnik Outdoor Festivalu", který se bude konat v Dubrovníku od 14. do 20. května letošního roku, propaguje zdravý způsob života prostřednictvím zábavy a outdoorových aktivit, jako je například skalní lezení, cyklistika, běh, jízda na mořském kajaku, triatlon a další kombinované disciplíny. V průběhu festivalu budou moci milovníci dobrodružných aktivit také objevovat jak přírodní, tak i historické krásy dubrovnického regionu. Organizátoři festivalu se snaží získat účastníky festivalu pro tento způsob trávení volného času, nadchnout je pro dobrodružné aktivity v jižním Chorvatsku, ukázat jim méně známé přírodní lokality, seznámit s lokální kuchyní a představit široký výběr nejrůznějších atrakcí.

V rámci festivalu se uskuteční různé semináře, odborné dílny a ve spolupráci se Světovou organizací dobrodružné turistiky (Adventure Travel Trade Association - ATTA) i přednášky odborníků – specialistů na dobrodružnou turistiku a adrenalinové sporty.

V sobotu 19. května bude na programu adrenalinový závod "Adventure Race Dubrovnik" pro dvoučlenné týmy. Závod bude kombinovat tři sportovní disciplíny, a to jízdu na kajaku, běh a slaňování. Sportovce čekají atraktivní lokality pro jednotlivé disciplíny: pádlovat na kajaku se bude z dubrovnické pláže Šulić (pod pevností Lovrijenac) na ostrůvek Lokrum (6 km), kde bude poté probíhat šestikilometrový běh a na závěr se bude slaňovat z dubrovnické pevnosti Lovrijenac z výšky 40 metrů. Organizátoři se při tomto závodu postarají o výstroj závodníků a o vstupné na ostrůvek Lokrum a na pevnost Lovrijenac.

Závěrečný den festivalu nabídne různé adrenalinové aktivity a zábavní akce na území kraje Konavle (jižní část Dubrovnického regionu). V dobrodružném parku "Cadmos Village" se zájemci budou moci zúčastnit šestikilometrového běhu pro dospělé, kilometrového běhu pro děti a selské olympiády, která měla již při prvním festivalu velký úspěch. Z disciplín olympiády jmenujme například chůzi na chůdách, orientace v přírodě, chůze po laně (slack line) zapálení ohně improvizovanými prostředky, střílení z praku, přetahování lanem, skákání v pytli, střelba a házení předmětů.

Festival pořádá společnost "Terra Mare" z Cavtatu, která provozuje jak dobrodružný park "Cadmos Village" v obci Čilipi (blízko dubrovnického letiště), tak cestovní agenturu TM Adventure specializující se na sportovně-zábavné aktivity.

Informace:


Zdroj informací:


Nejbližší zajímavá místa

Mohlo by vás zajímat