Opatijský retro festival "RetrOpatija" ve znamení návratu do minulého století

"Retro párty století" bude evokovat vzpomínky na swingující třicátá léta, zlatá šedesátá léta, bláznivá sedmdesátá léta, rockerská osmdesátá a další období, která se představí hudbou, tancem, módou, designem i nabídkou pohostinských podniků.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Opatijský retro…
Publikováno: 26.06.2018

Od 28. června do 1. července ožije celá Opatija na čtyři dny jedinečnou zábavní akcí, zvanou "RetrOpatija". Toto proslulé přímořské středisko ovládne retromanie, návrat do minulého století. A nebude se odehrávat se na jednom náměstí či na jedné ulici, ale vtrhne doslova do celého města - do hlavních i postranních ulic, parků, na náměstí, na letní scénu, ale i do opatijských hotelů, restaurací, barů, kaváren a obchodů.

"Retro párty století" bude evokovat vzpomínky na swingující třicátá léta, zlatá šedesátá léta, bláznivá sedmdesátá léta, rockerská osmdesátá a další období, která se představí hudbou, tancem, módou, designem i nabídkou pohostinských podniků. Městem bude znít hudba dvacátého století, od sladkých melodických písní, rock´n´rollu, elektrických rytmů diska, jazzových improvizací až po tvrdé rockové riffy. Na ulicích budou k vidění nablýskané veterány a jejich vydařené repliky, pin-up dívky jako vystřižené ze čtyřicátých let, vyhrávající staré jukeboxy a další retro vybavení. Nebude chybět ani móda a účesy z jednotlivých období minulého století. Kadeřníci a holiči ochotně ostříhají nebo oholí zájemce podle požadovaného stylu, vizážisté a maskéři upraví vzhled zájemců podle jejich přání. Fotografové pak vyrobí na přání retro černobílé fotografie sépiovým tónováním. Bohatá bude i nabídka retro lahůdek – kávy, koktejlů, zákusků, čokolády, toastů, uzenin a dalších pochoutek. Jídelníčky hotelů a restaurací se inspirují chutěmi hostů v minulém století.

Hudební a scénický retro program bude odvíjet na třiceti lokalitách. Na jednotlivé styly minulého století budou naladěny kluby, bary, restaurace a veškeré provozovny obchodníků všeho druhu.

Současně bude probíhat hlavní program na Letní scéně (Ljetna pozornica), která se nachází v těsném sousedství moře a pobřežní promenády. Festival "RetrOpatija" zahájí ve čtvrtek 28. června představením kultovního muzikálu "Mamma Mia" v provedení záhřebského divadla Komedija. V pátek bude následovat "Rock´n´Roll Night" s velkým rockovým koncertem na opatijském mole a koncerty dalších skupin koupališti Slatina, na terasách hotelů a dalších lokalitách. V rámci sobotního programu "Back to the 20th century" zazní například hity skupiny Queen v podání Queen Real Tribute, ale vyvrcholením bude velká diskotéka na Letní scéně – "party století", kde bude pod obrovskou disco koulí tančit až do rána na deset tisíc návštěvníků.

Informace o programu:

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Opatija


Zdroj informací:


Mohlo by vás zajímat